zaterdag 17 oktober 2015

Kweepeer en rode kool

Een hele lekkere combinatie voor hefrstige dagen.

Dit recept is een variant op de rode kool met appeltjes. Dat recept kende ik van thuis en maakte ik ook zo. Maar met een oogst van heel veel kweeperen is dit er gekomen. Het leek me nogal verspilling om de kweeperen te laten liggen en nog appelen te gaan bijkopen om de rode kool klaar te maken. Dus dan maar de kweeperen bij de rode kool, met een superlekker resultaat!!

1 rode kool
6 grote kweeperen
boter

Dit is eigenlijk heel simpel:
De rode kool in stukjes snijden en in een grote pot laten stoven in boter.
De kweeperen schillen en in stukken snijden. Deze stukjes toevoegen bij de rode kool.
Een klein beetje water toevoegen om te zorgen dat het geheel niet gaat aanbranden.
Het geheel lekker rustig laten gaarstoven op een zacht vuurtje.

Hierbij eten we meestal gekookte aardappels en worst.

De overschot van de rode kool kan gemakkelijk ingevrozen worden om later nog eens van te genieten!

Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten