zondag 2 maart 2014

Roze soep van rode bieten

Dit is een hele lekkere en gezonde soep! Mijn kids waren er dol op!
Dus zoals beloofd, volgt hier het recept.
De soep is heel eenvoudig te maken. Al heb je wel wat rood kuiswerk voor de boeg. Om je kleren te beschermen kan je beter een schort dragen. Je handen kleuren wel rood bij het kuisen van de bieten maar dit gaat er snel terug af.

ingrediƫnten:
4 grote rode bieten
4 kleine gele raapjes
2 uien
rijstolie of iets anders van olie of boter om te stoven
4 groentebouillonblokjes per liter water

voor het opdienen:
korianderblaadjes
verse room

werkwijze:
Uien kuisen en in ringen of stukjes snijden. De oie in een grote kookpot doen en laten opwarmen  op een zacht vuur. De uien erbij doen en rustig laten stoven.
De rode bieten heel goed kuisen, anders heb je snel een zandsmaakje, en in stukje snijden. De raapjes ook kuisen en in stukjes snijden. Deze stukjes biet en raap mogen mee in de kookpot om ook gaar te stoven. Wel regelmatig roeren zodat ze niet aanbakken.
Als de groenten bijna gaar gestoofd zijn mag je er water en bouillon aan toe voegen. Bij de bouillon die ik gebruik, heb je vier stukjes nodig voor een liter water. De hoeveelheid vind je meestal terug op de verpakking.
Dit alles dan nog 20 minuten laten koken.
Na 20 minuten kan je de soep mixen. Ze krijgt dan haar mooie donker roze-rode kleur.

In de borden kan je na het inscheppen een geutje room toevoegen en enkele korianderblaadjes. Bij het mengen van de soep en de room, krijgt de soep haar mooie roze kleur!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten